האם לחזור לעבודה לאחר חופשת הלידה

כלכלת המשפחה וחופשת לידהלאחר תום חופשת הלידה ישנם הורים הבוחרים להמשיך ולהישאר עם הרך הנולד מעבר לחופשת הלידה. ללוות את התפתחותם בצעדיהם הראשונים בחיים: צחוקם הראשון, מילה ראשונה, צעד ראשון וכו'. להחלטה זו ישנם שיקולים ערכיים השונים ממשפחה למשפחה ולא אכנס לזה במאמר זה, אלא אתייחס יותר לצד הכלכלי המשפיע על כלכלת המשפחה, וגם לצד המקצועי.

מבחינה מקצועית: ישנה נסיגה מכיוון שאין השתלבות בשוק העבודה, ישנו חסר בניסיון שנרכש במהלך שנות העבודה והוותק שנצבר, הביטחון העצמי ביכולת לבצע עבודה מקצועית יורד עם הזמן עקב חוסר ניסיון והמשכיות, בעבודות מסוימות ישנה התקדמויות טכנולוגיות שיכול להיות שיהיה קשה מאוד להתעדכן בהן אם לא נמצאים במקום העבודה.

גורמים אלה גורמים לחסר לא מבוטל כאשר מחליטים לחזור לעבודה לאחר חופשה ארוכה של כמה שנים. חסר זה יתבטא בשכר נמוך יותר או בהעסקה במשרה שאינה תואמת את אפשרות ההעסקה לפני תקופת החופשה הארוכה.

מבחינה כלכלית: מצד אחד ישנו חיסכון ניכר בעלות מטפלת או מעון, חיסכון בהוצאות עוזרת, ויכול להיות גם חיסכון בביגוד או אוכל מוכן. לפעמים סכום ניכר מהשכר המשולם, עובר לתשלומי המעון ותשלומים נלווים, ובחישוב קר נראה כי לא שווה לצאת לעבודה. מצד שני יציאה לעבודה בונה אפשרויות של קידום וקידום מביא שכר גבוה משמעותית מההוצאות. אם בהתחלה כל המשכורת הייתה הולכת לכיסוי הוצאות המטפלת, לאחר קידום בעבודה הסכום המופרש למטפלת יקטן מסך כל השכר.

קידום במקום העבודה ועליה בשכר תתאפשר רק אם נמצאים במקום העבודה לאורך זמן. אם לוקחים חופשה ארוכה הקידום מתעכב וכך עם העליה בשכר.

הצורך הכלכלי הנוכחי, אינו משקף את הצורך הכלכלי כאשר הילדים גדלים. את ההוצאות הכלכליות הגבוהות, הוצאות על לימודים, ביגוד, טיולים, בר מצווה וחתונות. יש לקחת בחשבון הוצאות עתידיות אילו בהחלטה לצאת או לצאת לעבודה לאחר חופשת הלידה.

פן נוסף הוא הפגיעה בחיסכון לטווח ארוך. חיסכון לפרישה: אי תשלום ביטוח לאומי למי שלא עובד יגרום לפגיעה בתשלום קצבת הזקנה. אי יכולת לממש את הטבת החיסכון בקרן השתלמות חיסכון המשולם ברובו מהמעסיק ופטור ממס ריווחי הון. אי צבירת חיסכון לפנסיה שהוא החיסכון המשמעותי ביותר בחיינו. ככול שמתחילים מאוחר יותר להיכנס למעגל העבודה כך נפגעים יותר מסלולי החיסכון לטווח ארוך ובינוני – קרן ההשלמות וקופת הפנסיה.

אשמח לקרוא את דעתכם על המאמר

 כאן בתחתית העמוד

⇓ ⇓ ⇓ ⇓

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>