איך חוסכים כמו הגדולים אבל בסכומים קטנים ומגיעים לאותה תשואה?

חיסכון בכלכלת המשפחה 1במהלך התהליך להבראה וצמיחה כלכלית בכלכלת המשפחה מגיע השלב בו המשפחה מתחילה לחסוך. ישנה קשת רחבה של אפשרויות חיסכון ואחת האפשרויות היא ההשקעה בקרן נאמנות.

אחד מהכללים החשובים בהשקעה, בנוסף לרמת הסיכון של תיק ההשקעות הוא כלל הפיזור, ואכן כאשר מנהלים תיק השקעות יש לקבוע את רמת הסיכון של התיק ולאחר כן יש לבצע פיזור נכון של ההשקעה על פני תחומים רבים. תחומים כגון אג"ח ממשלתי, אג"ח קונצרני, מניות מתחומים שונים (בניה, אנרגיה, תקשורת, ביומד, בנקים) מטבע חוץ (דולר אירו לי"ש) ועוד. ובנוסף בתוך פיזור זה יש לרכוש כמה ניירות ערך מחברות וגופים שונים מאותו תחום. וכל זאת כדי לבזר את התיק.

מכיוון שכך לצורך בנית תיק השקעות נכון יש צורך למעשה לרכוש כחמישים עד שישים סוגים של ניירות ערך, ומסוגים שונים. רכישת כמות כזו של ניירות ערך, לצורך פתיחת תיק השקעות, מצריכה סכום כסף התחלתי גבוה של כמה מאות אלפי שקלים.

זה לא המצב אצל משפחות העוברות תהליך הבראה ומתחילות תהליך של צמיחה.

ובכל זאת, משפחה שרוצה לחסוך יכולה לחסוך גם בסכומים קטנים. אחד המכשירים הפיננסים המאפשרים זאת היא האפשרות להשקיע (לחסוך) בקרן נאמנות. קרן הנאמנות מאפשרת להשקיע (לחסוך) בסכומים קטנים ומצד שני נותנת את המענה שתיק השקעות גדול נותן, מבחינת סיכון ופיזור.

קרן נאמנות היא מעין שותפות בין משקיעים אשר אין קשר ביניהם ואינם מכירים זה את זה ובוחרים לתת למנהל השקעות מקצועי אשר מכיר טוב את תחום ההשקעות לנהל עבורם את כספם בנאמנות. קרן נאמנות מאפשרת דרך קלה להשקעה ומאפשרת למשוך את סכום ההשקעה בכל עת. ונחשבת לכלי השקעה מאוד פופולרי בשוק ההון.

בישראל יש למעלה מ-1200 קרנות נאמנות שלכל קרן וקרן יש מדיניות השקעה משלה. ישנם  קרנות המשקיעות במניות, קרנות המשקיעות באג"ח, קרנות שקליות, ישנן קרנות המשלבות השקעה במניות ואג"ח, קרנות המשקיעות במטבע חוץ, ובקיצור ניתן למצוא קרנות רבות ובשילובים שונים של השקעה. לכול קרן יש תשקיף אשר בו ניתן ללמוד על רמת הסיכון של הקרן ומדיניות ההשקעה.

קרנות הנאמנות מנוהלות ע"י מנהלי השקעות בעלי רישיון. הקרנות מפוקחות ע"י הרשות לניירות ערך. ובנוסף לכל קרן יש נאמן חיצוני שמבטיח ביטחון נוסף למשקיע. רמת הנזילות של הקרן היא יום יומית וניתן למשוך את הכספים או את הרווחים מהקרן בכל יום.

לכל קרן יש דמי ניהול – סכום המשולם למנהל הקרן על ביצועי הקרן. לכל קרן דמי ניהול שונים, אולם למשקיעי קרן מסוימת כלשהי דמי הניהול יהיו שווים לכל המשקיעים, ויפורסמו בתשקיף הקרן. דמי הניהול משולמים ללא קשר לביצועי הקרן והם נקבעים מראש.

ניתן לבחון את ביצועי הקרן על סמך ביצועיה בעבר. כלל חשוב הוא שתמיד מסתכלים על העבר ואין זה מחייב לגבי העתיד. בחינת הקרן צריכה להיעשות ע"י השוואת ביצועי הקרן למדד המייצג את תחום ההשקעה של הקרן. לדוגמא קרן המשקיעה במניות נבחן את ביצועיה בהשוואה למדד המניות קרן המשקיעה באג"ח נשווה למדד האג"ח הרלוונטי. מידע לגבי הקרנות ניתן למצוא באתר הבורסה לניירות ערך, או באתרים פיננסים אחרים.

לסיכום:

לפני ביצוע רכישה של קרן נאמנות מומלץ להתייעץ עם יועץ השקעות.

קרן נאמנות היא כלי ההשקעה נוח למתחילים לחסוך, ניתן לחסוך בסכומים קטנים וגדולים.

השקעה בקרן נאמנות היא השקעה נזילה וניתן למשוך את כל הכסף או חלקו מיידית.

לפני ההשקעה יש לבחון את מידת הסיכון הרצויה ולתאם ציפיות רווח מראש. (כגודל הסיכון גודל הסיכוי)

בדקו את מדיניות ההשקעה של הקרן וודאו שהיא מתאימה לכם.

לבדוק עלויות דמי הניהול בקרן (דמי הניהול שוחקים את ריווחי הקרן)

בדקו מי מנהל את הקרן.

(את הבדיקות המצוינות לעייל ניתן לבצע באתר "מעלות", באתר הבורסה או באתרים פיננסיים אחרים)

אשמח לקבל תגובות או הערות כאן מתחת לפוסט

⇓ ⇓ ⇓ ⇓ ⇓

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>