הסיבות לכלכלת משפחה נכונה ויציאה ממינוס – שאחת מהן מעצבנת במיוחד!
כמה עולה המינוס בבנק לאורך זמן
מי שנמצא במינוס קבוע של 15000 ₪ במהלך חייו משלם בין 60,000 ל-90,000 ₪ תשלומי ריבית לבנק (תלוי בגובה שיעור הריבית). בסכום כזה ניתן להשתמש כחלק מהון ראשוני לקניית דירה לילד או לממן לימודי תואר לשלושה ילדים.
האם יש הגיון לתחזק מינוס בבנק באופן קבוע…?
החשיבה אומרת שלמינוס נכנסים כי אין מספיק כסף להוצאות המשפחה. כלומר, לאנשים חסר כסף ולכן הם משתמשים באשראי הבנק.
מצד שני אותה חשיבה אומרת כי הבנק הוא מוסד עתיר כסף, מוכן להלוות מכספו, ואנו נשתמש בכסף זה. חשיבה מוטעית זאת מביאה לעובדה קשה: הריבית שאנו משלמים על המינוס גורמת לכך:
שאנשים שאין ברשותם כסף הופכים את הבנקים לעתירי כסף!
למען הסר ספק אין לי דבר כנגד הבנקים, לדעתי הבנקים הם גוף חשוב ביותר לכלכלת המדינה אולם בנושא זה יש מה לעשות, ומה שצריך לעשות הוא שכל משפחה ומשפחה חייבת לדאוג להתנהל בכלכלת משפחה נכונה.
הבנק ללא ספק הינו גוף שאמור להרוויח כסף. אולם לא המשפחות שבסך הכל לא מנהלות נכון את הוצאותיהן צריכות להיות חלק מריווחי הבנק. כלכלת משפחה נכונה תביא את המשפחה להתנהלות מאוזנת ללא אוברדרפט קבוע בבנק וללא תשלומים מיותרים של ריבית שלאורך זמן מגיעים לסכום אדיר.
תוצאה נוספת ובלתי נעימה של התנהלות כלכלית לא מאוזנת היא אי עמידה בתשלומי המשכנתא ובכך לצבור ריבית פיגורים, ולשלם לעורכי דין תשלומים מיותרים על הוצאות טיפול וכתיבת מכתבי התראה, הוצאות שהן מיותרות לחלוטין. בכלכלת המשפחה המתנהלת נכון ישנה הקצבה קבועה לתשלומי המשכנתא. הדבר נכון לכל התשלומים הקבועים שיש למשפחה לעמוד בהם.
מיותר או לא מיותר לציין את המתח הקבוע השורר בבית בגלל הוויכוחים על כסף בין בני הזוג ובין ההורים והילדים. וזאת משום שלא מנהלים נכון את ההוצאות אל מול ההכנסות.
מחוסר אונים – ליצירה והשפעה
מאידך כאשר מנהלים את כלכלת המשפחה נכון זה מחזק את הזוגיות, ישנו דיאלוג קבוע בין בני הזוג, קובעים גבולות, קובעים תכניות, נסיעות לנופש, מתכננים שמחות עתידיות של בני המשפחה חוסכים לילדים וגם שומרים כל חודש סכום כסף לתקלות בלתי צפויות, שאין מה לעשות הן תמיד מגיעות.
משפחות המתחזקות מינוס קבוע בבנק יכולות לצאת ממעגל קסמים זה ע"י שינוי בחשיבה ובהחלטה כי הדבר אפשרי וניתן לביצוע. ברגע שמגיעים להחלטה כי הדבר ניתן לשינוי, ויש אפשרות להתנהל אחרת, מתחילים לחשוב בכיוון ולחפש פתרונות בכל דרך.
כאשר מוצאים את הדרך ונמצאים בתהליך משתנים דברים כמו מהרגשה של חוסר אונים מול המצב להרגשה של יצירה והשפעה, ישנה אנרגיה חיובית באוויר ומגיבים לכל מצב שנוצר ולא נגררים. לומדים לנצל טוב יותר את משאבי המשפחה ולמעשה לוקחים אחריות על כלכלת המשפחה ובונים עתיד טוב למשפחה.
לסיכום
ניהול נכון של כלכלת המשפחה חוסך כסף רב. כלכלת המשפחה נבונה מביאה לצמיחה כלכלית, מביאה לשקט ורוגע של התא המשפחתי. מביאה להיות מובילים ואחראים על ההווה והעתיד של המשפחה, בקיצור מי צריך יותר מזה…?
מה אתם חושבים… אשמח לקבל תגובות או הערות
כאן בתחתית הפוסט
⇓ ⇓ ⇓ ⇓ ⇓ ⇓
כתיבת תגובה