חשוב! הסיבות לכך שהמינוס נדבק לחשבון הבנק ומסרב להיפרד ממנו
בחודש החגים לקחתי פסק זמן מכתיבת הפוסטים כדי להתרענן, ואני שמח לשוב ולכתוב לכם כתבות וטיפים בנושאי כלכלת המשפחה.
מדוע כל כך קשה לצאת ממינוס בחשבון הבנק
כולנו יודעים כי מינוס בבנק אינו תקציב נוסף למשפחה, אלא הלוואה שהבנק נתן לנו. וחשוב לציין כי המינוס שהבנק מאפשר לנו בא משיקוליו הכלכליים של הבנק, וככול שהמינוס גבוה יותר או נמשך לאורך זמן ארוך יותר הבנק מרוויח יותר, והרווח כמובן על חשבוננו.
מה קורה למשפחה הנמצאת במינוס ואינה יכולה לסגור את המינוס בבנק? במקרה הטוב: תנודה של עליה וירידה בגובה המינוס. ובמקרה הרע: עליה מתמדת של גובה המינוס, לקיחת הלוואות, ולבסוף כניסה למצב של סחרור חובות.
⇐ בלחיצה כאן ניתן לקבל סידרה חינמית של טיפים בנושא כלכלת המשפחה ⇒
⇐ בלחיצה כאן תוכלו לתאם שיחה איתי בנושא כלכלת המשפחה ללא עלות וללא התחייבות! ⇒
לא כל המשפחות נמצאות במצב של משיכת יתר מהבנק. ישנם לא מעט משפחות המתנהלות באיזון כלכלי. או במילים פשוטות אינם מוציאות יותר מאשר הן מכניסות. לא ניתן לאפיין את המשפחות הנמצאות במינוס בבנק על פי רמת ההכנסה, ויותר מכך, רמת ההכנסה אינה מדד לבדיקה האם למשפחה חשבון בנק המתנהל במינוס או בפלוס. כלומר הסיבה להתנהלות כלכלית במינוס אינה נעוצה ברמת ההכנסה החודשית.
שלושה מיתוסים שחייבים לשבור אותם
אם כן מהן הסיבות המביאות משפחות להתנהל כלכלית עם מינוס בבנק, לשלם ריבית, ולאבד את השליטה בחשבון הבנק?
לדעתי הסיבות באות מכמה מיתוסים שאתייחס לשלושה מהן כאן:
- מיתוס ראשון: "כל המשפחות נמצאות במינוס ואנו כמו כולם…" או "אין אפשרות היום לחיות ללא מינוס ואין מה לעשות…" רוב המשפחות הנמצאות במינוס חושבות שלא ניתן להתנהל אחרת, ומכאן הם פשוט מנציחות את המצב! הן ממשיכות להתנהל בצורה הזו מידי חודש בחודש, ללא יכולת תכנון הוצאות, ללא חיסכון, ופשוט שורדות כל חודש מחדש. בקיצור חוסר אמונה ביכולת המשפחה להתנהל אחרת.
התשובה לכך: כמובן שניתן להתנהל אחרת! והראיה לכך היא שישנם משפחות שאכן מתנהלות בצורה מאוזנת. אולם מה שקורה הוא שבכל פעם ששומעים את טענות המשפחות שבמינוס משלימים עם העובדה.
- מיתוס שני: רק העשירים אינם חיים במינוס.
- מיתוס שלישי: כדי שלא אהיה במינוס הכנסתי צריכה להיות גבוהה במינימום 50% מהכנסתי כעת.
התשובה לכך: תופעת המינוס קיימת בכול שכבות האוכלוסייה ללא קשר להכנסתם החודשית. ישנם משפחות שהכנסתם נמוכה, והם מתנהלים באיזון כלכלי בין ההוצאות להכנסות. וישנם משפחות המכניסות כפול ואף יותר ורמת ההוצאה שלהן גבוהה מרמת הכנסתם. מה שמביא את חשבון הבנק להיות במינוס למרות הכנסתם הגבוהה.
לסיכום:
מינוס בבנק הוא תופעה התנהגותית ולא כלכלית כדי להתנהל כלכלית ללא צבירת חוב כל חודש יש לבצע שינוי בחשיבה ושינוי התנהגותי. שינוי כזה אפשרי, אולם אינו קל. מכיוון שמדובר במשפחה, בן או בת זוג, וילדים. וזה מאד רגשי. לעיתים כדאי להיעזר ביועץ לכלכלת המשפחה.
⇐ בלחיצה כאן ניתן לקבל סידרה חינמית של טיפים בנושא כלכלת המשפחה ⇒
⇐ בלחיצה כאן תוכלו לתאם שיחה איתי בנושא כלכלת המשפחה ללא עלות וללא התחייבות! ⇒
כתיבת תגובה