מה הקשר בין לצאת ממינוס ל"תקופת האחריות"?

אחריות למוצרי חשמל ולצאת ממינוס

"שלא יעבדו עליכם"

במסגרת המאבק האישי של כל אחד ואחת מאתנו לשמור עד כמה שאפשר על איזון כלכלי או במקרה הפחות טוב, לצאת ממינוס, רציתי להביא לידיעתכם את מה שאומר החוק בנושא האחריות על מוצרי חשמל.

לאיזה מכשירים חייבים לתת אחריות, לכמה זמן, ותוך כמה זמן חייבים לקבל שירות על המכשיר שהתקלקל.

התקנות קובעות כי לכל מכשיר שעלותו מעל ל-150 ש"ח חייב היבואן או היצרן לספק אחריות למשך שנה. ובתקופת האחריות יתוקן המכשיר בחינם.

זמן התיקון:

עבור רוב המכשירים "הגדולים" שהתקלה משביתה אותם יש לתקנם תוך 3 ימים. למעט מקרר מכונת כביסה ומקפיאים למיניהם שאותם חייבים לתקן תוך יום אחד.

מוצרים שיש להעביר למעבדה יתוקנו תוך שבועיים.

היצרן פטור מאחריות אם הצרכן פגע במוצר בזדון, או מפאת כוח עליון, או רשלנות של צרכן, או שהמוצר תוקן לפני כן ע"י גורם שאינו מורשה ויש קשר לקלקול.

במידה והיצרן מחליט כי התקלה אינה במסגרת האחריות חובת ההוכחה עליו.

לתאום  פגישת  היכרות  ואבחון  ראשונית  בנושא  כלכלת  המשפחה ללא  עלות   ⇐  לחץ  כאן

לרכישת  המדריך  "איך  יוצאים   ממינוס,  מפסיקים  לקחת  הלוואות,  ועוברים  לצמיחה  כלכלית" במחיר של 39 שקלים  ⇐  לחץ כאן

כאשר לא ניתן לתקן

כאשר היצרן אינו מסוגל לתקן את המוצר שבתקופת האחריות ניתנת בפניו האפשרות לבחור באחת משתי האפשריות הבאות:

א. להחליף את המוצר המקולקל במוצר חדש, זהה או דומה למוצר המקולקל.

ב. להחזיר לצרכן את מחיר המוצר המקולקל.

הצרכן אינו יכול לדרוש החזר כספי אם היצרן מספק לו מכשיר חדש. היצרן אינו יכול להחליף את המוצר במוצר משומש. אם התיקון מצריך החלפת חלקים על החלקים להיות חדשים ומקוריים.

לגבי מוצרים שעלו למעלה מ-300 ש"ח חייב היצרן לספק חלקי חילוף בתשלום שנה נוספת מתום תקופת האחריות. לחלק ניכר ממוצרי החשמל חלה חובה על היצרן לספק חלקי חילוף לתקופה של עוד 6 שנים מתום תקופת האחריות.

מרבית מוצרי חשמל ואלקטרוניקה הינם מיובאים, ולגביהם היבואן נחשב ליצרן. אם לא ניתן לאתר את היצרן או את היבואן למשל אם הוא פשט את הרגל, אז האחריות תחול על המוכר, אבל זאת רק לגבי מוצרים שעלו יותר מ-400 שקל.

דוגמאות לפסקי דין בנושא:

1. צרכן ביקש לתקן מכשיר במסגרת אחריות ונענה בשלילה בטענה שהמכשיר תוקן לפני כן במעבדה שאינה מורשית. בית המשפט דחה את הטענה לאחר להתרשם כי אין קשר בין התקלה הנוכחית לבין התיקון במעבדה, משום שהמכשיר עבד כשורה לאורך כשנה לאחר התיקון במעבדה.

2. יצרן לא יכול לסייג את האחריות אלא עליו לנהוג כפי הנדרש בתקנות, לדוגמה: יצרן קבע כי חלקים בנגן מוזיקה במקרה זה האזניות שמצורפות לנגן אינן כלולות בתקופת האחריות ולכן אין עליו לתקן קרע בחוט של האזנייה. בית המשפט לתביעות קטנות בירושלים פסק כי אין תוקף לסעיף שהאחריות אינה חלה על אביזרים נלווים והורה להחזיר לצרכן את מלא מחיר הנגן.

חברים יקרים:

דעו את זכויותיכם ואל תאבדו כסף בגלל חוסר ידע! לצאת ממינוס או לשמור על איזון זה להשקיע גם בידע היכן ניתן למנוע זליגה של כסף קטן, או כסף גדול.

2חץ אדוםלתאום  פגישת  היכרות  ואבחון  ראשונית  בנושא  כלכלת  המשפחה ללא  עלות   ⇐  לחץ  כאן

2חץ אדום

לרכישת  המדריך  "איך  יוצאים   ממינוס,  מפסיקים  לקחת  הלוואות,  ועוברים  לצמיחה  כלכלית" במחיר של 39 שקלים  ⇐  לחץ כאן

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>